Den nya Mixer Mill MM 500 från Retsch klår planetkulkvarnarna!

Klarar större provmängder och effektivare malning!

Retsch presenterar den första kulkvarnen i världen som kan utföra effektiv våtmalning av prover ner till nanostorlek med minimal uppvärmning.

När det gäller långvarig malning upp till flera timmar med hög energi för att åstadkomma partikelstorlek < 1 um  – t ex vid legeringar eller kemiska reaktioner så har hittills planetkulkvarnar varit det uppenbara valet av kvarn. Förutom deras lämplighet för denna typ av arbeten så har de också nackdelar i form av att behöva regelbundna nedkylningspauser och att inte vara lika lätthanterliga som Mixer Mills.

Retsch´ nya Mixer Mill MM 500 Har en toppfrekvens på 35 Hz och är den första Mixer Mill på marknaden som har tillräcklig kraft att kunna producera partiklar ner till nanometerskala.

Kvarnen har plats för 2 st malbägare i storlekarna 50, 80 och 125 ml och är mycket väl lämpad för långtidsmalning upp till 99 timmar. Det är ett verkligt alternativ till tradiotionella planetkulkvarnar – och med alla de fördelar som Mixer Mill-kvarnar har såsom enkel hantering och minimal uppvärmning.

Vill du ha mer information om MM 500 – skriv i din mailadress och klicka på länken

RETSCH

Kontakt

Ralf Moberg
rmo@ninolab.se
08-590 962 04

Produkter

Läs mer om våra provberedning produkter

Nyheter Arkiv

Se alla nyheter!

Dela denna post

Dela på print
Dela på email
Stäng meny