Covid-19 – Utrustning för bekämpning av pandemin

Covid-19 situationen och hur vi kan stötta er med våra produkter.

Sverige och världen befinner sig i en unik situation. Pandemin som sveper över oss är en utmaning för alla.

Vi på AB Ninolab har fyllt upp lagren med laboratorieutrustning för att vara beredda att möta den ökande efterfrågan på produkter som kan hjälpa till i denna situation. Dessutom har vi tagit kontakt med nya leverantörer som har produkter för skydd och detektering av Covid-19.

ninoGurad

ninoGUARD COVID-19 – Skyddar vårdpersonal inom Hälso- och sjukvård

I kampen mot Covid-19 har Ninolab tagit fram en ny provtagningsstation för att skydda människor inom hälso- och sjukvården.

ninoGUARD COVID-19 är fristående och mobil provtagningsstation med HEPA H14 filtrering som erbjuder en mycket hög säkerhetsnivå för vårdpersonal. Vid användning av provtagningsstationen minskar mängden tidskrävande ombyten och den kostsamma personliga skyddsutrustningen kraftigt.

Cytotoxic nino SAFE plus-2

Säkerhetsbänkar fabrikat NinoSAFE

Säkerhetsbänkar används till att skydda både operatören från smitta och proverna från korskontaminationer.  HEPA filtren filtrerar effektivt bort viruspartiklar och skapar ett sterilt laminärt flöde över arbetsytan. Dessa säkerhetsbänkar produceras i våra lokaler i Göteborgsområdet och det medför att vi kan leverera dem snabbare.

  • I säkerhetsbänkar Klass II kan man säkert öppna prover från misstänkta Covid-19 patienter och utföra nödvändiga analyser. Bänkarna finns även i utförande med 3-filter för ännu större säkerhet.

Lågtemperaturfrysar fabrikat Thermo Scientific och Haier Biomedical

AB Ninolab har sedan starten 1965 marknadsfört och sålt -85oC lågtemperaturfrysar för provförvaring. I sortimentet finns både boxar och skåp. Vi har även service i egen regi samt inredning med rack och förvaringsaskar till lågtemperaturfrysarna. Vi tillverkar även egna rack och provförvaringsdetaljer efter kundönskemål.

  • I frysarna förvaras framförallt serum och prover från patienter vilket kan säkerställa framtida forskning av Covid-19 pandemins utveckling och utbredning.
CBS_Isothermal

Isothermalfrysar från CBS

Provförvaring i en Isothermalfrys är att föredra framför provförvaring direkt i flytande kväve. Förvaringen sker i stället i gasfasen av det flytande kvävet. Med ett unikt system där det flytande kvävet finns i en mantel i kärlet och den kalla gasen släpps in i toppen av kärlet gör att man får en omrörning av luften i kammaren. På så sätt skapas en temperatur utan gradienter för säker provförvaring. Vi har även provförvaring på traditionellt sätt från Air Liquide och skyddsutrustning för hantering av flytande kväve från CryoKit

  • Provförvaring I Isothermalfrysar ger en säker långtidsförvaring i ca -190oC av både humana prover och virusprover.
Elga_Chorus_1_Halo_Dispense

Vattenreningssystem från ELGA

Rent vatten är en väsentlig del av processen vid tester och laboratoriearbeten. AB Ninolab har sedan 1967 varit leverantör till svenska laboratorier av vattenreningssystem. Typ III vatten används vanligtvis som ett första steg i renvattenprocessen eller som renvatten till autoklaver och diskmaskiner. Typ II vatten används till vanligare laboratoriearbeten och Typ I vatten eller ultrarent vatten till känsligare applikationer.

  • Vi levererar renvattensystem för t.ex. produktion av desinfektionsmedel och till olika tester av virusinfektioner.
Sorvall ST4R Plus

Centrifuger från ThermoSorvall

Centrifuger har varit ett typisk inslag i laboratoriearbetet. Vi levererar alltifrån enkla labcentrifuger upp till höghastighetscentrifuger och ultracentrifuger.

  • Centrifugering kan vara en väsentlig del i arbetet med att analysera prover för Covid-19 beroende på analysmetod.
Steelco-LAB-1000-G2

Diskmaskiner och autoklaver

”Det kompletta diskrummet” har varit en slogan som AB Ninolab har använt ända sedan 60-talet. Vi har levererat diskmaskiner, autoklaver, torkskåp och renvattenanläggningar till universitet, högskolor, sjukhus och till pharmaindustrin över hela landet. På senare tid har diskmaskiner för pipetter börjat bli populära igen eftersom man går tillbaka till glaspipetter istället för engångspipetter.

  • Säker diskhantering och autoklavering (både sterilisering och virusavdödning) av material är en väsentlig del av hanteringen under en pandemi som denna.
F Stand Finnpipette 6pos  F73204_p

Pipetter - en- och flerkanalspipetter

Vi har pipetter från Thermo Finnpipette. 

I urvalet finns manuella och elektroniska pipetter med tillhörande pipettspetsar, samt stepper och dispensers, pipettfyllare – alla med exceptionell prestanda.
Upplev F1 och F2 ”State of the art”  pipetterna som med sin ringa vikt möjliggör långa annars tröttsamma pipetteringsserier och kika samtidigt på våra prisvärda GLP-kit.

Säkrare pipettering

  • Med Finnpipett F2 kan man utförare säkrare pipetteringar eftersom F2-serien av pipetter klarar autoklavering. Kombinera man även pipetten med användande av filterspetsar säkerställer man att inget material kan överföras vid olika pipetteringar så kallad kors-kontamination.

  • Pipetten E1-ClipTip Equlizer är en unik pipett som kombinerar elektronisk pipettering med möjligheten att ställa om pipettspetsarna med olika längd mellan dem. Det innebär att man exempelvis kan överföra prover från rör i ett rörställ till 96-håls plattor mycket enklare.
KingFisher Flex

Snabba på reningen av DNA/RNA proverna

Kombinationen Multidrop Combi och KingFisher Flex snabbar på rening av DNA/RNA och proteiner för effektivare, säkrare laboratoriearbete med exempelvis virusprover.

Med Multidrop Combi kan man dispensera på en 1536-, 384-, 96- eller 24-håls platta på några sekunder. Exempelvis dispenserar Multidrop Combi en 384-håls platta i alla brunnar med 10µl på 6 sekunder. Multidrop Combi klarar att dispensera från 0,5µl upp till 2500µl per brunn. Ingen speciell rengöring av slangar behövs mellan olika reagenser eftersom man använder dispenseringskassetter och skiftar dessa mellan reagenserna.

KingFisher Flex kan rena upp till 96 prover samtidigt med hjälp av en unik kombination av magnetkulor och en stationär magnet med 96 stycken magnetpinnar. Den kan programmeras med olika program för styrning av upplockning av prover, sköljfaser och uppsamling av renat material som den sedan kan överföra och eluera ut till ex en PCR-platta. KingFisher Flex kan även rena prover i en Deep Well 24-håls platta på upp till 5ml. Klarar provmaterial från 20µl upp till 5000µl.

Samlingsbild

Övrig utrusning

Vi har ett stort sortiment av laboratorieutrustning för svenska laboratorier. AB Ninolab kan även hjälpa till vid uppbyggnad av nya laboratorier med allt från rådgivning till leveranser, installationer och valideringar samt service

Produkter

Läs mer om våra produkter

Aktuellt Arkiv

Se alla nyheter!

Dela denna post